DESPRE
DESPRE NOI
Suntem tineri pe piață, dar vechi în pasiunea noastră pentru finisaje deosebite. Fiecare dintre membrii echipei Artesano are istoria sa personală in lucrul cu cimentul și pigmenții.
Uniți de această pasiune comună, ne-am decis să producem plăcuțele din ciment si să le popularizăm, ca pe o alternativă atât elegantă, deosebită și nonconformistă la banala gresie sau faianță sau chiar a pietrei naturale.
Plăcuțele sunt produse în atelierul nostru din București, folosind tehnici consacrate in domeniu vechi sau noi și materiale de cea mai bună calitate. Echipa
La un capăt al presei hidraulice se află Florin Toma, unul dintre cei mai experimentați artizani din România în domeniu, având în spate o activitate de 8 ani. Dacă ați admirat aceste plăci de pavaj prin terasele sau cafenelele din centrul vechi al Bucureștiului, cel mai probabil sunt făcute de el.
Florin coordonează procesul de producție de la intrarea în atelier a sacilor cu materie primă și până la plecarea plăcuțelor spre client.
La celălalt capăt al presei este alt Florin dar Ungureanu, de asemenea artizan cu experiență în manufactura de plăcuțe decorative din ciment, care pe lângă producția propriu-zisă, are în grijă și echipamentele.
Undeva într-un birou sau la presă când are loc, e Mădălina Baciu. Ea se ocupă de partea de logistică și aprovizionare, preluare si procesare de comenzi, promovare si marketing.
Suntem nerăbdători să ne demonstrăm superputerile însoțindu-vă în proiectul dumneavoastră de amenajare indiferent de natura lui și vă stăm cu drag la dispoziție dacă aveți nevoie de consiliere în alegerea unui model.
CUM SE FABRICĂ
Plăcile din ciment sunt alcătuite din 3 straturi care conțin în diferite proporții un amestec de ciment alb, praf de marmură și pigmenți minerali de cea mai bună calitate (rezistenți la raze UV și diferențe mari de temperatură). Toate aceste straturi sunt compactate cu ajutorul unei prese hidraulice. Odată ieșite din matriță, plăcuțele sunt scufundate în apă pentru 24 de ore și lăsate apoi să se usuce natural, proces care poate dura 2 până la 4 săptămâni. Fiecare plăcuță este șlefuită manual, pentru a se îndepărta orice impurități și acordăm o mare atenție procesului de impermeabilizare. Acesta are un rol important în durata de viață a plăcuțelor, sigilându-le și mărindu-le rezistența la murdărie.Fiecare placuță este manufacturată individual, pe rând, astfel că pot apărea mici diferențe de culoare sau imperfecțiuni, considerate mai degrabă particularități decât defecte. Acestea nu știrbesc cu nimic aspectul ireproșabil al ansamblului, sunt doar mici semne ale trecerii fiecărei plăcuțe prin mâinile unui artizan, nu printr-o mașinărie care produce în serie. Nicăieri în procesul de fabricație nu există ardere sau tratament chimic, sau altă tehnică dăunatoare mediului sau generatoare de poluanți. Plăcuțele nu ard, nu generează gaze toxice la temperaturi înalte și sunt 100% reciclabile. Prin urmare, plăcuțele decorative Artesano pot însoți orice proiect “green” sau “all green”, indiferent că este rezidențial sau comercial.
MONTAJUL ȘI ÎNTREȚINEREA
În cazul montajului și întreținerii nu sunt mari deosebiri față de piatra naturală. Se folosesc aceiași adezivi, impermeabilizanți sau intensificatori de culoare.Un aspect important care poate influența durata de viață a pardoselii este montajul. Cantitatea de adeziv trebuie distribuită uniform, folosind ustensilele mai degrabă decât “ochiul” pentru măsurare, iar colțurile trebuie verificate cu atenție. Golurile de adeziv sunt cele care predispun plăcuța la crăpare. Resturile de mortar sau adeziv trebuie șterse imediat fără să li se permită uscarea pe suprafața plăcuței.Nu folosiți produse detartrante pentru curățarea resturilor de zidărie sau chit, sunt corozive și pot ataca materialul în profunzime. O altă rigoare se aplică detergentului care e recomandat să nu fie pe bază de clor, deoarece poate păta sau afecta culoarea.După montare puteți interveni, cu rol atât practic cât și estetic, prin lustruire sau ceruire. Există de asemenea produse speciale pentru trafic intens sau antiderapante.Spălarea și curățarea se fac în funcție de necesitate. Plăcuțele pot fi spălate cu mopul, curățate cu buretele, șmirgheluite, lustruite cu peria, fără să li se știrbească nimic din frumusețe și prospețime.