BENEFICII SI AVANTAJE

DE CE SĂ ALEGI PLĂCUŢELE DE CIMENT

Plăcile de ciment au fost populare încă din anii 1860 și acest lucru este un motiv bun – acestea sunt unul dintre cele mai practice și mai frumoase tipuri de paviment disponibile. Plăcile de ciment oferă o gamă largă de beneficii care le fac o alegere bună pentru orice încăpere, hol sau terasă ce se doresc deosebite. Am creat o listă cu câteve beneficii ale plăcilor de ciment pentru a vă arăta cât de flexibile si durabile sunt pardoselile din acest material.

O pardoseală ce poate “duce” multe

Plăcile de ciment pot face faţă unei utilizări intense, făcându-le o alegere excelentă chiar şi pentru zonele care se confruntă cu mult trafic. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pete sau zgârieturi atâta timp cât plăcile sunt instalate și întreținute corespunzător, deoarece suprafața lor este foarte rezistentă. Aceste plăci vor supravieţui multor alte tipuri de plăci, inclusiv celor ceramice. O pardoseală de acest tip, cu puțină grijă, va părea la fel de vie ca în ziua în care a fost instalată. 

Plăcile de ciment pot fi folosite pentru mai multe scopuri

Plăcile de ciment nu se limitează doar la podele; le puteți folosi pentru a pava pereți, podele, blaturi de bucătărie și aproape orice altceva la care vă puteți gândi. Această funcționalitate multiplă vă oferă opțiunea de a utiliza aceste plăci unde și cum doriți. Aveți posibilitatea să îmbrăcaţi chiar și întreaga baie pentru a crea un aspect contemporan deosebit. 

Producătorii folosesc materiale și metode de fabricație ecologice

Atât baza plăcii de ciment, cât și stratul de suprafață colorat sunt realizate din materiale naturale, ceea ce le face o alegere faianta prietenoasă cu mediul. Metoda de producție are, de asemenea, un impact limitat asupra mediului, deoarece țiglele de ciment sunt produse fără ardere, ceea ce înseamnă că nu se ard combustibili pentru a face produsul finit. Pentru a se asigura că plăcile de ciment sunt puternice și durabile, producătorul folosește presiunea (în locul căldurii) pentru a întări plăcile. 

Plăcile de ciment sunt o soluție practică pentru orice cameră.

Odată impermeabilizate, acestea devin rezistente la pete și oferă o suprafață antiderapantă care vă va împiedica să alunecați, chiar și cu picioarele umede! Acestea pot fi folosite în toate camerele casei, inclusiv băi. Ele sunt chiar o alegere populară pentru terasele în aer liber în climatele temperate.

O pardoseală din plăci de ciment poate ajuta la izolarea casei dumneavoastră.

Plăcile de ciment au o inerţie termică ridicată, ceea ce înseamnă că ele îşi conservă bine temperatura. Instalarea unei pardoseli de acest tip poate ajuta la menținerea răcorii în timpul verii și a căldurii în timpul iernii – acest lucru vă ajută să reduceți costurile cu răcirea încăperilor în condiții de temperatură ridicată și costurile de încălzire în perioada rece!

Există o mare varietate de modele și stiluri de design disponibile.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale plăcilor de ciment este numărul mare de opțiuni atunci când vine vorba de design. Există o varietate uriaşă, de la plăci monocolore pentru un look simplu la modele extreme de complicate și tot ce vă puteţi închipui între ele. Plăcile pot fi combinate pentru a crea un model unic sau pentru a da o trăsătură distinctivă de design şi puteţi chiar să vă creaţi propria plăcuţă în stilul ce vi se potriveşte!

Există o gamă imensă de culori din care puteţi alege.

Chiar și cei mai exigenţi dintre proprietarii de case vor putea găsi culorile potrivite prin gama uriașă de nuanţe disponibile. Indiferent dacă doriți să ieşiţi in evidenţă sau doriți un look mai discret pentru podeaua dvs., veți găsi culoarea perfectă a plăcilor pentru nevoile dvs. Dacă într-adevăr nu puteți găsi culoarea sau combinația de culori potrivită, puteți profita de beneficiul următor …

 

Ele sunt personalizabile pentru a vă crea propriul design.

Unul dintre cele mai interesante beneficii ale plăcilor de ciment este faptul că producătorii sunt capabili să producă modelele în loturi mici. Acest lucru înseamnă că, dacă nu puteți găsi o combinație de plăci sau de culori propuse, care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, puteți opta pentru a avea proiectată și fabricată propria placă personalizată.

ÎN CONCLUZIE…

Chiar dacă sunt în preajma noastră de peste 150 de ani, plăcile de ciment colorat reprezintă cu adevărat una dintre cele mai flexibile și durabile opțiuni de pavaj disponibile astăzi. Dacă sunteți în căutarea unei soluții pentru podeaua din orice cameră a casei sau a afacerii dumneavoastră, sigur veți găsi o placă de ciment care se potrivește nevoilor şi exigenţelor. Alegeți plăcuţele de ciment pentru o soluție cu adevărat unică care poate adăuga culoare, stil și un design caracteristic care să se simtă la el acasă în orice încăpere.